jueves, 12 de mayo de 2016

LA SOBRASSADA

La sobrassada és un embotit fet amb carn i xulla -cansalada- de porc, que es trempa amb sal i pebre bord dolç i coent. S'embut a dins els budells del mateix porc.

Aquest producte sorgeix a partir de la necessitat de guardar els aliments durant llargs períodes de temps, utilitzant les tècniques del salat per embotir carn picada. L'origen del seu nom es troba a Sicília, on es practicava una tècnica coneguda com sopressa, que significa "picat", aplicat a la carn per embotir. D'aquesta zona, va passar a la península Ibèrica gràcies al comerç marítim, i de València es va expandir fins a Mallorca, on veu el seu major desenvolupament a partir del segle XVI.1


Encara que en les primeres sobrassades es preval el porc, al poc temps s'introdueix l'ús de pimentón com a signe distintiu per a la conservació dels aliments, ja que la carn adquireix el seu color vermell característic. Amb el pas del temps el procés d'elaboració es perfecciona, i en 1993 el Govern balear reconeix la Denominació Específica per a la sobrassada mallorquina. En 1996, la Unió Europea li atorga el segell d'Indicació Geogràfica.

Aquí deix un link d'una recepta amb sobrassada

Bacalla amb sobrassada i mel

Aquí deix un video de com fer calamars amb sobrassada




No hay comentarios:

Publicar un comentario